Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2008 09:26 - "Леденият ангел" Максим Стависки се разхожда на свобода с бодигард /охрана/
Автор: zari Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7181 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 02.06.2008 09:42


  Не знам за вас, но ако аз съм убил неволно човек, докато карам колата си пиян, ще поискам сам да вляза в затвора. Условната присъда ще ми тежи също толкова, колкото липсата на присъда. Като камък на шията. И надничаш ли, надничаш в дълбоката тъмна вода... Въпросът не е дали си убил умишлено или неумишлено. Въпросът е дали си го убил в трезво или в нетрезво състояние. Защото ако е в нетрезво, това си е безотговорност. А безотговорностите се заплащат.


    Бих поискал да вляза в затвора не защото ще се стремя да подражавам на любимия си литературен герой Митя Карамазов. А поради причината, че ми е залегнало като вътрешно най-дълбоко убеждение. По мъжки се постъпва точно така. Ако си мъж, трябва да понесеш отговорност. И да влезеш в затвора доброволно. По този начин поне малко ще притъпиш и намалиш болката от угризенията. Все си мислех, че най-накрая световният шампион ще поиска сам да излежи ефективно присъдата си. Така и обществото щеше да погледне на него по друг начин. Като на мъжко момче. Плюс това е сънародник на Митя Карамазов. На Митя днес със сигурност би му се случило да се качи пиян зад волана. В книгата той отива на заточение за престъпление, което дори не е извършил. Което само е искал да извърши. Заради това, че е искал да го извърши, той отива да лекува съвестта си.

    Шампионът не постъпи според очакванията ми. Явно е шампион по мерзост и подлост. Никакво мъжество няма в държането му. По никакъв начин не заслужава ничие уважение. Какво от това, че се пързалял красиво върху кънките си? Нима това го оневинява? Та той просто не е мъж. Плюнка.

Текстът е от интернет, не е мой. Покрива моето мнение. А вашето, драги съблогери?

 

                                                    


Тагове:   Ангел,   охрана,   Максим,   бодигард,


Гласувай:
0



1. анонимен - Освен някой литературен герой на Достоевски,
02.06.2008 09:44
едва ли има много хора, които доброволно биха влезли в затвора.
Стависки е най-малко виновен за правосъдната система в България.
цитирай
2. wanksta - .....
02.06.2008 09:47
Без значение дали е виновен или не - трябва да е в затвора ! Няма шампион,няма Нобелов лауреат,няма Награда за мир или каквото и да е там .Крумовите закони щяха да им разкажат играта на всичките - и на Ставийски и на Митъо Очите,на Ванко 1,на Валъо Топлото и всички мизерници,които са се навъдили !
цитирай
3. zari - Има! Авторът на текста!
02.06.2008 09:48
Има хора доблестни! Неплюнки.
Да се разхожда с бодигардове и да примира от шубе. Има и по-страшна част: очакването как ще си изкупиш вината. Нея я определя не българската правораздавателна система, а Господ.
цитирай
4. анонимен - )))
02.06.2008 09:48
Споделям твоето(със сигурност не само твоето)мнение,но кво от това?Наивно е днес да говорим за морал,лек ден:)
цитирай
5. анонимен - Зари,
02.06.2008 10:01
Вие с ръка на сърцето бихте ли заявили, че не сте имали помисли, които са в разрез със закона или общоприетите норми? Нима не сте завиждали на някой, не сте искали да имате нещо, което не е Ваше, не сте пожелавали чужда жена, не сте лъгали, не сте псували, не сте нарушавали правилата на движение? Къде почват и къде свършват границите на морала?
Изобщо не говоря за това дали Стависки е виновен или не. Очевидно е че е.
Просто казвам, че ако на някой трябва да му тежи съвестта това са хората, които не го осъдиха.
А за това, че той ходи с охрана е напълно нормално, предвид завистта и злобата на българите, така добре видна от Вашият постинг.

И още нещо, да говорите, че Господ трябва да определя кой как си изкупва вината е най-малкото смешно и средновековно.
цитирай
6. jordanidis - затвор или превъзпитание
04.06.2008 13:11
Каква полза да е в затвора? - това нито ще измие съвеста му, нито ще е от полза за обществото, да не говорим, че на наш гръб ще си живурка и от нашите данъци ще се храни... Мисля, че три години обществено полезен труд ще му паснат идеално. Като казвам обществено полезен намам предвид "обществено полезен", а да облече орахжевите дрехи на чистотата и да мете улиците или да събира буклуците с камиона за боклуци. Да свърши работа, която определено не би извършил, понеже не му е по достойнство. Така хем всеки дато се има за голяма работа ще се поучи, хем ще има и полза от това.
цитирай
7. анонимен - fVxvLxraLTntQWJh
30.05.2011 10:50
Never seen a bteetr post! ICOCBW
цитирай
8. анонимен - kLaWLwYVUCAItuzvQ
30.05.2011 16:41
M1KBZk <a href="http://lcouintnfrsa.com/">lcouintnfrsa</a>
цитирай
9. анонимен - JUNHronPMd
01.06.2011 17:20
X7RrME , [url=http://xkgprcrowzdz.com/]xkgprcrowzdz[/url], [link=http://xljugvisdwgd.com/]xljugvisdwgd[/link], http://kgmswaydwwfb.com/
цитирай
10. анонимен - uMKlVEOenceJSzUMU
02.06.2011 14:32
Ab2Jvo <a href="http://obcxnpwvtdnd.com/">obcxnpwvtdnd</a>
цитирай
11. анонимен - nCODAvPYdwI
04.06.2011 14:37
H6Phg9 , [url=http://kcxulhhptboo.com/]kcxulhhptboo[/url], [link=http://ewwfenmclbty.com/]ewwfenmclbty[/link], http://fjiagklglwyx.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1682541
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив