Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2008 11:53 - Имам си ново Семейство!
Автор: zari Категория: Забавление   
Прочетен: 26791 Коментари: 49 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2008 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Аз няма да съм блог-звезда, аз ще съм легенда”...ами, ако “лепна” тази болест, питам се аз, докато чета пореден постинг и от него съм усетил, да, точно така, за пореден път точно този....хм,-хм-мм, егоцентризъм, който прозира от прочетеното!...Ако любовта е егоизмът на двама влюбени, дали моето виртуално откровение с останалите в блога не е също въпрос на единомислен егоцентризъм и егоизъм, питам се също. Останалите от блоГа знаят за близо една година повече за мен,  за моя вкус, предпочитания,  образование, мечти...от например обитаващите моя блоК /от партера, домът на самотния професор до капандурата с веселяците-студенти/. Улавям се, че блогът е станал моят изповедник, ласкател  и  критик с ежедневното ми отбиване за една “благословия”, която понякога е нежна и ласкава, друг път завоалирана или отстъпваща място на смайващо респектираща с остротата си,  критика. Общуването в блога, което е комбинация от четене-писане и лично мнение, ми липсва осезаемо!

Пристрастен ли съм?

Усетих липсата му още в началото, когато не се появявах цяла седмица, че и повече, после “устоявах да не се покажа” няколко дни...сега изпитвам непрекъсната  и остра нужда да чета, да пиша, да се зареждам!  И още  - да се зарадвам на благополучния изход на  деликатен роман и нежна развръзка, да изкажа тихомълком или непохватно нещо окуражително за нечие първо “усилие”, да съпреживявам сподавена  изповед, да не  пропускам “мига за сбогуване” – о, да-аа, и да подаря   нещо истинско и вежливо за “на добър път” на Кръстника,  който е избрал верния момент да се “оттегли” и да ни остави в нови “сигурни ръце”, изпитвам и нуждата да изкажа възхищението си за красиво сътворените стихове, изляти спонтанно от някой от моето ново семейство Блогови....е, вярно е, че понякога запрашвам с мислите и болката си и никой от Семейството не отбелязва че съм се “покрил”, което значи, че..... не липсвам никому! Ама така е, самоуспокоявам се аз: нали всички “хора сме сами срещу вятъра”, както пее Боб Сигър..., членовете на моето Семейство – и  аз, също...срещу вятъра! /И за утеха -  някой нощен поздрав от “ютуб”/...

В моето семейство Блогови има и своенравни симпатични лудетени, rogues, /от срещащата се напоследък у нас заемка от английски, “роугс”, тоест пакостници, немирници/, има и “тежкари”, които разбират от всичко и не дай си Боже да им възразиш или да искаш да обориш мнението им – не става! Обезкостяват те моментално и ако си наивен - методично!
            Никой обаче не ме дразни, даже и онези видни “градски” дето афишират нещо, май си казваха един  другиму– “Столичани с непоносимост към ония, провинциалистите”, дето нещо все им пречат...,

все ми се ще да вярвам, че като членове на моето Семейство, което си има “своята класа” и не е фейк, те просто са намерили такъв своебразен начин за “базик” и нали съм по-възрастен, усмихвам се, не се кахъря,...ами тъй де, да се налудуват и надприказват младите!

В едно прекрасно произведение на Р. Бах /моето Семейство е публикувало постинг и за този майстор на перото/ пише: "Живей така, че никога да не те е срам, в случай че онова, което правиш или говориш, бъде огласено някъде по света, дори огласеното да не отговаря на истината."

            Е, доза егоцентризъм и егоизъм, гениални  хрумвания -/от 1 до 15 и още нататък.../, смели попадения, разнопристрастия, “възход и падения”- когато се започва с това да отвикнеш да обичаш другите и се свършва с това, да не намираш нищо достойно за обич в самия себе си, категорични мнения с прости фрази и гръм в душата, трепетна любов и изпепеляваща омраза, доза агресивност с неутолим хъс на придворни писачи да не се изпусне из ръката нито раз палмовата клонка, било от "избрани", било от "богоизбрани или изср..ни"..да-а-а, всичко си има в моето ново Семейство, и си мисля, дали ако след време  издадем /защо, не?? събраните постинги в един двутомник /работно заглавие “Моето семейство”/, дали някой от нас няма да почервенее от срам...хм-ммм, а ?...От този въпрос не боли...е, Страшният съд е нещо различно, нещо друго... но поне може да се поспрем и  замислим.



Тагове:   ново,


Гласувай:
0



1. estrella - :)
08.02.2008 12:52
:)))) Моето семейство и други животни;)
цитирай
2. zari - Да, Естрела -и всякакви
08.02.2008 12:54
пернати.
цитирай
3. vasisid7 - Подкрепям те
08.02.2008 12:59
Прекрасен постинг!Точен и безпристрастен анализ на блогерското семейство.Струва си да се замислим...Поздравления!
цитирай
4. esen - Семейство Блогови...
08.02.2008 13:43
Отдавна приемам това семейство и за свое с всичките му мирни, немирни, палави, пакостливи, умни, начетени, талантливи и не толкова членове. И навярно ми дава много щом прекарвам голяма част от времето си с него и не смятам да се "развеждам".
Прекрасен постинг, Зари! Развълнува ме с твоята равносметка. Благодаря ти!:)
цитирай
5. divini - Семейство Блогови
08.02.2008 16:45
Толкова забавни, толкова досадни, толкова обичани и толкова дразнещи..:)) Всичко това едновременно...
С тях лошо - без тях не можеш

Поздрави
цитирай
6. rotazia - На сем. Блогови - привет и благод...
08.02.2008 16:58
На сем. Блогови - привет и благодарности , че с тях съм по-малко самотна !
цитирай
7. dagma - Няма как
08.02.2008 19:23
да е семейство, Зари! Това тук сме идеи. Къде неумело, къде виртуозно нахвърляни глагол след глагол, съществително след съществително. Изляни мисли създаващи илюзия за общност, към която, няма спор - пристрастяваш се дори против волята си. Колкото е споделеното чрез думите, не по-малко е играта на собственото ни въображение. Тук сме като хората в пещерата на Сократ. Тези, които с гръб към огъня гледали сенките по стените и ги мислели за истински същества. И на мен няколко пъти ми е идвало да изляза от пещерата, но огъня зад нас, въпреки че не топли, понякога така ярко осветява, че още ми се стои. :))))))))
цитирай
8. evrazol - :)
09.02.2008 00:10
Плам пламти, котел бълбукай,
адска смес, мехури пукай!
цитирай
9. анонимен - Az sasto priemam bloga kato moeto semeistvo
09.02.2008 02:50
s vsichkite individualni harakteri, blogerite s tehnite sluchki v zhivota im, za koito nauchavam tuk!
цитирай
10. krassko - Чудесно е когато има диалог
09.02.2008 08:51
Благодаря за отговорите на част от въпросите, които си задавах. Но и останалите ме глождят. Как Блогът нахлува в личното пространство ? Като изпуснеш сапуна в Нета, може ли да се наведеш ? В банята на затвора просто го забравяш и казваш:"Сапуна не е мой."
цитирай
11. lupunel - &
09.02.2008 10:55
6!
цитирай
12. dagma - Хубава асоциация, evrazol!:)
09.02.2008 11:13
Но аз имах предвид по-скоро: "...Сънуваш може би? Ха, тук е спънката..." ;)
цитирай
13. diagnostika - абе има и свестни хора тук
09.02.2008 12:22
но защо не се очистите от боклука?
цитирай
14. zari - Диагностика, мисля, че няма несвестни!
09.02.2008 12:45
Няма и боклук! Липсва обич, приятелство, понякога насърчение...и най-вече ВЯРА!
Поздрави!
цитирай
15. injnina - Да!
09.02.2008 12:53
Определено има доза пристрастяване към близкото обкръжение в Блога!
Лошо няма!
Поздрави!
цитирай
16. krassko - 14. Zari
09.02.2008 13:47
Да не пропускаме и уважението към тези,които могат повече и го правят по добре. А за групите ще кажа, че в колоезденето те се движат по бързо от самотните бегачи.
цитирай
17. annanik - Прекрасен постинг! Благодаря ...
10.02.2008 23:46
Прекрасен постинг!

Благодаря за обяснението покрай зачезването ти :) Баш си се усети, че те няма, но беше някак неудобно да пишеш на ЛС. Всичко може да се случи - командировка, пътуване до някоя хижа без нет, не дай Боже - болест. Има и такива, които перманентно зачезват за дълго време, появяват се, после пак изчезват. Аз си имам тук двама такива и си ги чакам най-редовно, за да полафим. Мисля, че и те знаят, че ги чакам... А сега знам, че и мен ще ме чакате :)

Това за двутомника е идейно :)
цитирай
18. анонимен - Умен постинг, като самия теб
12.02.2008 10:48
":)))) Моето семейство и други животни;)"
Изказваш се за този блог, нали?
Нафукано звучи!
Защо ли?
Всички сме простосмъртни, мадам!

А моят приятел в коментара си по горе е прав. Има много боклук в ИНТЕРНЕТА ВЪОБЩЕ!
А Българите за никъде не сме!
За съжаление!
цитирай
19. kardamom - поздрави и от мен!
12.02.2008 13:09
и за мен това тук е едно семейство.. и аз се чувствам член на това семейство..
хубав ден от мен!
и много усмивки!!
цитирай
20. анонимен - presly
15.02.2008 19:07
Както и всеки дневник, целта на блога е да бъде прочетен и да разберат хората нещо за теб, да се представиш по определен начин- когато знаеш, че те гледат не си бъркаш в носа. Поздрави!:)
цитирай
21. cecobob - НАПРАВИ МИ СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ
15.02.2008 23:00
Аз съм нов. Страшно ми допадна коментара на evrazol. Тук е мястото, където всеки, който желае може да излее душата си. Всеки ще намери читателите си и ще открие какво да чете. Не ми харесва само едно. Когато много харесам нещо написано или дори снимки, музика и каквото и да било ми е любопитно да знам, кой е твореца. Дали е мъж или жена? На колко години е? От къде е ? И дори, как изглежда. Едно семейство трябва да има лице.
цитирай
22. veli2006 - ах,какво голямо и прекрасно семейство
17.02.2008 15:40
Дай Боже всекиму!Поздравявам те и си го пази!
цитирай
23. zaw12929 - zaw12929 Вярвам че е така:
23.02.2008 23:59
Простете, за обяенението: ЕТО
Шегите нямат смислено обяснение
цитирай
24. vselenche - Здравейте!
27.02.2008 05:46
Най-после, нищо, че Ви чета не за първи път и аз да стопля, че сте в М.Р.
Много интересен постинг, подтиква към размисъл! Що е това блогосфера, или както Вие умело сте намерили думата - "моето семейство", вкл. какъв тип комуникация се случва изобщо в интернет пространството? Лично аз за себе си нямам точен отговор, все още търся и вероятно поради това все още се подвизавам в това т.н. "семейство".
Поздрави!
цитирай
25. анонимен - YQmhfEzYHwTeLRJf
29.05.2011 15:26
YouВ’re on top of the game. Tahkns for sharing.
цитирай
26. анонимен - umejhXVTLxw
29.05.2011 18:21
This has made my day. I wish all ptsoings were this good.
цитирай
27. анонимен - wJBPDmEWXOBiNsqxJ
30.05.2011 09:18
Now I know who the brainy one is, IВ’ll keep loonkig for your posts.
цитирай
28. анонимен - eoBMsBnOGMCkzDWsZU
30.05.2011 09:32
Thanks for sharing. What a pelsaure to read!
цитирай
29. анонимен - yeDPWethYubGLmPt
30.05.2011 10:21
Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he asewnr.
цитирай
30. анонимен - qciSjUvm
30.05.2011 15:53
qQ7LLT <a href="http://ypplnqamwofk.com/">ypplnqamwofk</a>
цитирай
31. анонимен - RMoEKrybhLJGJMWFG
30.05.2011 16:04
u2ygfW <a href="http://kpuyfwlpljrq.com/">kpuyfwlpljrq</a>
цитирай
32. анонимен - DBignTpOaDbEmb
30.05.2011 16:08
5sxsyS <a href="http://yuqvrzhealpu.com/">yuqvrzhealpu</a>
цитирай
33. анонимен - YcrpjrpM
30.05.2011 16:48
CRLVTW <a href="http://bbswjzeaplbz.com/">bbswjzeaplbz</a>
цитирай
34. анонимен - GwcpGjqkBgtrh
30.05.2011 16:56
VoWvJr <a href="http://plthjwtsuncq.com/">plthjwtsuncq</a>
цитирай
35. анонимен - knKhwFIcVZmYfJWSulz
30.05.2011 21:27
JjniF9 , [url=http://vkhuzbzbwihl.com/]vkhuzbzbwihl[/url], [link=http://saumjjpvkcaa.com/]saumjjpvkcaa[/link], http://cgvudkuvzhji.com/
цитирай
36. анонимен - hZxcdgKEZBqecFTqrt
30.05.2011 21:32
llBL8X , [url=http://aegemjjixgef.com/]aegemjjixgef[/url], [link=http://tlsccdiprjuw.com/]tlsccdiprjuw[/link], http://lftdzhuyaemd.com/
цитирай
37. анонимен - aRfjkuPUDBFPqJksX
01.06.2011 16:12
SRAvnS , [url=http://fpaulhlwdwpe.com/]fpaulhlwdwpe[/url], [link=http://nzdeswwzmkev.com/]nzdeswwzmkev[/link], http://tjiragpvbiur.com/
цитирай
38. анонимен - WMlMJcomh
01.06.2011 16:34
1bOlhw , [url=http://lmbvllyenwpr.com/]lmbvllyenwpr[/url], [link=http://qersrscrblwm.com/]qersrscrblwm[/link], http://rgfxbzfvotox.com/
цитирай
39. анонимен - rNrwQlEYGVFtdJqsoqi
01.06.2011 17:26
mOsLsU , [url=http://ebiglnavwuvg.com/]ebiglnavwuvg[/url], [link=http://hgkvbsbsquwi.com/]hgkvbsbsquwi[/link], http://glbkacjamlzw.com/
цитирай
40. анонимен - toAHSiBCD
02.06.2011 14:03
loY0u6 <a href="http://jbqtzsjzdyse.com/">jbqtzsjzdyse</a>
цитирай
41. анонимен - evqZGwVrmfbUrVYkRIz
02.06.2011 14:25
L9IMxq <a href="http://zhngvrtrwtdv.com/">zhngvrtrwtdv</a>
цитирай
42. анонимен - uhSkQzQfLgDI
02.06.2011 14:27
yQ4cWR <a href="http://umlfkbktfght.com/">umlfkbktfght</a>
цитирай
43. анонимен - mVZGviwpXPpK
02.06.2011 14:39
yMoukl <a href="http://kblqkfqzzhul.com/">kblqkfqzzhul</a>
цитирай
44. анонимен - gojHdtnVbkPgpXgSm
02.06.2011 15:13
swkVqf <a href="http://grmedzaiipmg.com/">grmedzaiipmg</a>
цитирай
45. анонимен - bqErnTiezdgdUyvI
04.06.2011 13:36
15qbyv , [url=http://ksgxowmddbor.com/]ksgxowmddbor[/url], [link=http://uvuhccfwyyan.com/]uvuhccfwyyan[/link], http://odrqekwbhink.com/
цитирай
46. анонимен - GLvizVAccEDSdjOgKd
04.06.2011 13:56
Nqen9z , [url=http://awduoponowoq.com/]awduoponowoq[/url], [link=http://lvpjgefzfbgu.com/]lvpjgefzfbgu[/link], http://zyxtokktizgn.com/
цитирай
47. анонимен - ZdWjnoewyUjqht
04.06.2011 14:02
ak9Rbv , [url=http://fwqkatgcvwdf.com/]fwqkatgcvwdf[/url], [link=http://ougyatlsfvgk.com/]ougyatlsfvgk[/link], http://zlmarxpdktle.com/
цитирай
48. анонимен - qmskJiYMpcAr
04.06.2011 14:13
RevdWo , [url=http://oowxuldkwudx.com/]oowxuldkwudx[/url], [link=http://jbattoqbykfg.com/]jbattoqbykfg[/link], http://toaghhljdibt.com/
цитирай
49. анонимен - ipKeNESsP
04.06.2011 14:42
tnQBsf , [url=http://ztvzcaepuhma.com/]ztvzcaepuhma[/url], [link=http://mexoeljsbhco.com/]mexoeljsbhco[/link], http://drruylomzixn.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1683358
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив