Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2007 18:00 - Гъделичкам крак и пр.
Автор: zari Категория: Забавление   
Прочетен: 3032 Коментари: 6 Гласове:
0



Момичетата с по-дълги и по-добре оформени крака са по-интелигентни, твърдят в официален документ, издаден през октомври 1969 г. от немското Министерство на образованието и науката, германски учени, начело с професор Кицелбайн. Докладът е шега, спретната от Майкъл Проктър, първи секретар в британското посолство в Бон. А "Кицелбайн"? На немски означава "гъделичкам крак"!

Печени, изобретателни, гадни, безскрупулни, явни, селски, дръзки, арогантни, върли...М-О-Ш-Е-Н-И-Ц-И!

Възможно ли е да са такива, но не заради парите, не от материални подбуди? Световната класация на 10-те най-изпечени и най-известни мошеници отговаря утвърдително - да, възможно е! Следва да се убедите сами, като я проследите:

1.Виктор Люстиг (1890-1947г.) – човекът, продал Айфеловата кула! През 1925 г. пристигнал в Париж и прочел в местен вестник, че символът на френската столица се нуждае от ремонт. Измамникът решил да се възползва от този факт. Намерил си фалшиви печат и документ, че е зам.-министър на пощите, след което изпратил покани за среща до шестима от най-големите търговци на вторични суровини в страната. В скъп хотел Люстиг доверил на бизнесмените, че правителството мисли да продаде кулата като скрап, защото разходите по поддръжката и са много големи.Измамникът уверил бизнесмените, че това трябва да се пази в тайна, за да не се развълнува обществеността. В последствие Люстиг продал правото за претопяването на кулата на Андре Пуасон и избягал във Виена с куфара с пари, които получил от “сделката”. През 1907 г. Люстиг пристигнал в САЩ, където извършил отново редица измами, но накрая бил арестуван, осъден и изпратен в Алкатраз.

2.Франк Уилям Абегнейл, обезсмъртен във филма “Хвани ме ако можеш”. Роден през 1948 г. На 17 г. вече е един от най-успешните банкови обирджии в САЩ. С фалшиви чекове успял да присвои около 5 млн. долара. В продължение на пет години той се представял за пилот на компанията Pan Am и пътувал безплатно със самолет из целия свят. С фалшива диплома от Харвард бил нает на работа в Генералната прокуратура в Луизиана.

3.Кристоф Тиери Раконкур успял да излъже много влиятелни хора като се представял за член на семейство Рокфелер. Накрая се оженил за звездата на “Плейбой” Пиа Рейес. Благодарение на редицата измами Роканкурт е успял да натрупа 40 милиона долара. Той дори написал и автобиография, в която се присмива на наивните си жертви.

4."Великият самозванец" Фердинанд Демар през 1941 г. постъпил в армията и там за първи път сменил самоличността си, като взел името на свой приятел. В последствие повторил този номер още много пъти. Макар и завършил само средно образование Демар работил като инженер-строител, заместник шериф, началник на затвор, доктор по психология, адвокат, експерт от Службата за защита правата на детето, хирург, преподавател, дори бенедектински монах. Ние се интересувал от парите и е може би единственият, който не е правил това от материални подбуди, а от чисто любопитство към професиите!


5. Дейвид Хемптън, тъй като не можел да влезе в много нашумелия клуб Студио 54, Хемптън се представя за сина на Сидни Поатие и изведнъж се превръща в голяма известност.

 

6. Поп-формацията Мили Ванили, които предизвикаха голям скандал, след като стана ясно, че не могат да пеят. Песните им се изпълняват от съвсем неизвестни хора, които стоят зад кадър.

7. Американката Кеси Чедвик (1857-1907), представяла се за незаконна дъщеря на Ендрю Карнеги, с което успява да спечели 20 милиона долара. Тя е арестувана за подправяне на банков чек още на 22-годишна възраст.

 

8. Принцеса Карбу Мери Бейкър. През 1817 г. инсценира аристократичния си произход и дълго време е в центъра на общественото внимание, тъй като никой не може да разбере езика, на който говори. Все пак е разконспирирана. Както се оказало по-късно, докато работила в дома на богата аристократка, госпожица Бейкър забавлявала децата на господарката с измислен от нея странен език.

9.Германецът Вилхелм Войт, който се представил за пруски военен офицер през 1906 и станал известен като капитан Кепеник.

10. Джордж Псалманазар(1679-1763), който се самообявил за първия познавач на културата на аборигените от остров Формоза. Той се появил в Северна Европа около 1700 г., облечен в европейски одежди, но твърдял, че идва от далечния остров Формоза, където бил пленник на аборигените. Като доказателство той подробно разказвал за бита, традициите и културата на племената от острова. Приет навсякъде с уважение.

 

/класацията на сайта 2Spare/.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. furiika - :)
02.08.2007 19:49
Страотно, страотно! :):):)
Поздрав!
цитирай
2. trenertg - трябва да направим класация
02.08.2007 21:21
и на нашите най изпечени лъжци - списъка ще е много дълъг и интересен :)
цитирай
3. luminous - Виктор Люстиг - наричат го
02.08.2007 22:32
истинския принц в царството на измамниците.
Историята е почти невероятна. Описана е много подробно в "Най-големите гафове в бизнеса".Когато я прочетох за пръв път бях силно впечатлена.
Zari - поздрава за постинга! Беше ми интересно. Някой от историите не съм ги и чувала. Колко ли още такива има ... :-)
цитирай
4. анонимен - Поредният интересен постинг!
03.08.2007 03:30
Пак нещо научих-страхотно!
цитирай
5. injnina - Велики измамници
03.08.2007 08:58
и за пари, но забележете, че има и такива, които го правят за "гъдела"!!! Професионално, нали!
Поздрави за интересния постинг.
цитирай
6. feminaslim2007 - Това е яко!
04.08.2007 17:20
Наистина много интересна класация! И забавна! Наистина е интересно, че има и таква дета са за " гъдела " .
Поздрави и :))))) !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1677608
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив