Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2007 13:57 - Може ли да си богат, благотворител без да имаш в джоба си тапия за висше- БИЛ ГЕЙТС НАЙ-СЕТНЕ С ДИПЛОМА!!!
Автор: zari Категория: Забавление   
Прочетен: 1516 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 25.03.2007 09:01


Отговорът е лаконичен! Да! Бил Гейтс постъпва в Харвард през 1973 г, но учи само две години, зарязва следването, за да основе през лятото на 1975 г.с приятеля си от детинство Пол Алън компанията "Майкрософт". Бил Гейтс е на 19 години!  Ето малко предистория: след края на първата учебна година в „Харвард“, през лятото двамата започнали да работят в „Хониуел“. Пол Алън започнал все повече да настоява да създадат софтуерна компания, но Бил Гейтс не можел да бъде достатъчно сигурен в техния успех, за да прекъсне обучението си в „Харвард“.През декември 74 г. Алън бил на път към Гейтс, когато се спрял в един магазин. Това, което видял вътре, променило техния живот завинаги. На корицата на списание „Популар Електроникс“ имало снимка на "Altair 8800“и заглавие-„Първият комерсиален микрокомпютър“. Той занесъл списанието на Гейтс и те видели в този микрокомпютър своя голям шанс, знаейки, че той щял да има нужда от програми, с които да работи. След няколко дни Гейтс се обажда на „Микро Инструментейшън Енд Телеметри Систъмс“, създателите на „Altair 8800“. Той им казал, че двамата с Пол са създали версия на BASIC, която може да работи на техните компютри. Това било лъжа, те дори нямали написан един ред с код, защото не притежавали „Altair 8800“, но MITS не знаели това и били доста заинтересовани от тяхното творение. Затова Бил и Пол започнали да работят върху BASIC, както били обещали. Съставянето на кода било поверено на Бил Гейтс, а Пол Алън подготвял емулация на „Altair“ на „PDP-10“. След осем седмици те били готови и Алън трябвало да отиде до MITS, за да тества творението им. Когато Пол сложил програмата в „Altair“, той за първи път се докосвал до този компютър. Ако емулатора, който той бил направил, или част от кода на Гейтс не работела, тяхното начинание щяло да завърши с провал. За негова радост това не се случило, защото програмата работела перфектно. Първо компютърът извел съобщението „memory size?“ Пол въвел „7K.“ след това написал „Print 2+2.“ и за негова радост компютъра изписал „4“. MITS решили да купят правата върху BASIC от двамата програмисти.....и таса до 2006, когато със своите 50 милиарда отново заема в класацията на “Форбс” челното място за най-богатия човек на земята, а през 2007 г. ке получи от Харвард след 32 години заветната диплома!!

 

 




Гласувай:
0



1. ernesto79 - хм
24.03.2007 18:24
не само университета е място за придобиване на знания, ако искаш нещо да научиш, не е задължително да имаш диплом, а как ще се реализираш това вече е друг въпрос.
цитирай
2. анонимен - Харвард.
19.05.2007 08:55
Познавам недотам интелигентен балгарин от Харвард-но зубреше! Аз в УНСС, тои в Харвард= Не е умен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1682069
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив