Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2008 09:40 - Япония в очакване на Олимпийския факел, април 2008 г.
Автор: zari Категория: Новини   
Прочетен: 2446 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

72 –ма спецполицаи от Службите на Китай охраняват през целия маршрут Олимпийския огън. Тези хора обаче няма да го охраняват в Япония, когато Олимпийският факел ще пристигне в края на април в град Нагано, а на 26-ти същия месец в японската столица. Господин Изуми Шиня, председател на Националната обществена Комисия по сигурността, е заявил официлно това в петък, 11 април. “Япония няма да приветства с добре дошли “китайските бегачи по сигурността” в ролята им на гардове на Олимпийския факел! Китай е предложил само двама китайски охранители на Огъня на японска земя, но г-н Изуми е отбил предложението категорично, заявявайки, че не може да приветства пристигането в Япония на китайските “бегачи”, само защото са бягали  в другите страни по трасето до Япония. “Не съм наясно и с техния статус, а и “ако е необходимо носителите на факела да бъдат придружавани и охранявани, на японска земя това ще е работа на полицията на префектура Нагано”. В другите страни китайските охранители са пазели Огъня от демонстранти и “обикновени любопитни зяпачи, които искали да видят по-отблизо факела”, заяви китайското правителство. Китайските масмедиии определят “спортия тим  от бегачи –охранители” като "храбър и героичен екип." Според официални информации той е съставен от офицери от Народната въоръжена полиция, които са обучавани за задачата от август миналата година. Очевидно, преминаването на олимпийския огън през страните и съпровождащите го протести е едно предварително изпитание за Китайския олимпийски комитет и китайското правителство, които изглежда не са били предвидили тъкмо това.




Гласувай:
0



1. skribezium - Очаквам с нетърпение тази олимп...
12.04.2008 09:47
Очаквам с нетърпение тази олимпиада на човешкия дух и сила. Тя ще бъде грандиозно събитие и може би събитието на годината за света. На тази олимпиада ще блесне страхотния хъс на китайската нация и великите и постижения, достигнали до нас от вековете до днес. Китай е държава, която заслужава нашите адмирации!
цитирай
2. libertybell - @ skribezium,
12.04.2008 20:31
Китайската държава е комунистическа държава, където не се зачитат човешките права и заслужава не адмирации, а остри критики и отхвърляне от страна на демократичния свят! Последното, за съжаление, няма да се случи.
Властта в Китай след Мао Дзъдун (и до ден днешен) няма никакъв културен или цивилизационен принос. Напротив - след Хуан Ди, за първи път се унижожават хилядолетни архиви точно от хунвейбините на Мао... И това е най-невинното от престъпленията на комунистическата партия на Китай.

Zari, извинявай за спама, но не можах да се въздържа :)
цитирай
3. skribezium - libertybell,
13.04.2008 10:25
Китай не е комунистическа държава, а временно управлявана от комунистическа партия! В моя отзив не коментирам политика на партии, държави и преминали през историята личности от типа на Мао.
И по тази причина не се отказвам от нито един ред, който съм написал в отзива за постинга на zari!
Прочетете го още веднъж /ако желаете/ и вникнете в текста! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1681907
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив