Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2008 08:42 - Трябва ли да се изнервяме...осъждаме...страдаме...съобразяваме с нечия нападателност и самочувствие
Автор: zari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6155 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2008 13:16


Вярно е, че от малки са ни учили, че пътят към успеха е за ония, които вярват в собствените си сили, за ония със завидно самочувствие, на които останалите безпрецедентно се възхищават. Че шансовете за успех се увеличават, ако имаш вяра в себе си, в своята непогрешимост и неподвеждащ потенциал, ако си настъпателен, с хъс до безкомпромисност, е бил и остава верую за повечето!

Преподавателката ни по математика бе категорична, че две трети от успеха е самочувствието и затова трябва 100 процента да си убеден в онова, което мислиш и смяташ да предприемаш!

С първите ни влюбвания, с приятелите от махалата и училището се убеждавахме един други, че ревността е проява на малоценност, слабохарактерност и липса на самочувствие, естествено! От по-големите чувахме, че безкомпромистността и самочувствието вървят ръка за ръка и са част от онзи, който е “пич, та дрънка”... ако ги нямаш, ставаш обект на подигравки и “ма"аш сам”. Търсехме непрекъснато поводи за реванш, ако ни “настъпят” Егото.

Колкото повече в  онези години си бил уязвен като обект на онеправдателни иронии и заядливи смешки, толкова повече яростта и омразата в сърцето ти расте...при някои тя продължи, при доста май ще е докато са живи, защото най-важното е "да си го върнеш"....

Докато един ден не срещнахме на “Раковска” слепия вярващ брат Митко, който срина в нашите очи всички “мъдри” постулати с личния си пример на скромен християнин и  праведен живот, предал се в ръцете на живия Бог. С прости думички на мъдрост и истина,  идвайки директно от изстрадалото му сърце, той ни разкриваше търпеливо и с благ тон от Живата вода на Словото един чист и непознат свят, за да ни “преоблече” нас, всезнайковците и можещите всичко, в “новите бели дрехи”! Тогава разбрахме, че излишното главоболие и главоблъсканици идват от нашето Его и афиширане на самочувствие. Може да станем обекти на подигравки от излишната нескромност и несебеобуздание на самочувствието на другите, допълваше той, но молете се! Молете сe с любов за тях! Не знаете кога и как Бог “ще ги обърне”! И всекиму ще се въздаде... 

Със следващата история поздравявам няколкото души от блога, които обичат да се “бъзикат” и шегуват солено за сметка на другите. Ще се моля да са успешни и да повярват не в неотразимостта и силата на собствените си “мъдрости” и  самочувствие, а в любовта, правдата и мощта на Онзи, който жертва своя живот за тях  и мен, за да видим себе си, делата и мислите ни през Неговата светлина и истина:

 

“Галиция:
Тук А-853, моля да отклоните курса си с 15 градуса юг, за да избегнете сблъскване. Движите се право към нас. Разстояние 25 морски мили.

Американци -
Препоръчваме вие да отклоните курса си с 15 градуса север, за да избегнете сблъскване.

 Галиция -
Отказ! Повтаряме: отклонете курса си с 15 градуса юг, за да избегнете сблъскване.

 Американци (глас различен от първия) -      

Говори капитанът! Капитанът на кораб на Съединените Американски Щати. Настояваме: отклонете курса си с 15 градуса север, за да избегнете сблъскване!

 Галиция -
Отказ! Не смятаме, че тази алтернатива е подходяща. Следователно предлагаме да отклоните курса си с 15 градуса юг, за да избегнете сблъскване.

 
Американци (силно раздразнен глас) -
Говори капитан Ричард Джеймс Хауърд, командващ самолетоносач USS LINCOLN от националната флота на Съединените Американски Щати, вторият по големина военен съд от американската флота! Ескортирани сме от 2 броненосеца, 6 ескадрени миненосеца, 6 крайцера, 4 подводници и други военни съдове в подкрепление. Движим се към водите на Персийския залив за провеждане на военни маневри в перспективата на евентуална офанзива срещу Ирак.

Ние не предлагаме, ние ви нареждаме да отклоните пътя си с 15 градуса север! В противен случай ще бъдем принудени да вземем съответните мерки, за да гарантираме сигурността на флотата и силата на коалицията.

Вие принадлежите към съюзническа страна, членка на НАТО и на коалицията, затова моля да се подчините незабавно и да напуснете нашата траектория!

 
Галиция -
Говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама. Ескортирани сме от нашето куче, от нашата манджа, от две бири и от едно канарче, което в момента спи.

Подкрепени сме от Радио Коруня и от канал 106 на Бреговата охрана. Ние не се движим наникъде, тъй като говорим от сушата. Намираме се във фар А-853, във Финистер, на брега на Галиция. И хабер си нямаме каква е нашата позиция съобразно класацията на испанските фарове. Можете да вземете всички мерки, които смятате за подходящи и ви оставяме скапаната грижа да гарантирате сигурността на вашата лай**на флота, която ще си размаже физиономията в скалите!

Затова настояваме отново и ви припомняме, че най-доброто, най-логичното и най-разумното, което можете да направите е да отклоните курса си с 15 градуса юг, за да избегнете да се нахакате в каманяка!

 

Американци  -
Прието. Благодарим...”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



1. yuliya2006 - Зари, поздрави за поста! Знаеш ли ...
26.02.2008 08:56
Зари, поздрави за поста! Знаеш ли бях чела отдавна за един българин, който живеел в Дания трийсет години.Той все се чудил защо тези хора под нашето ниво много пъти като интелект живеят добре
И открил за себе си че тях от малки ги учат да не се извисяват над другите, да живеят в колектив, да са толерантни.Защото когато стърчиш над другите към теб се отправя поток отрицателна енергия, ти привличаш лошото.
А аз съм забелязала че зад високомерието да гледаш на другите се крие проблем.Той се прикрива сякаш със силикон , но истината е че става луксозен бамбук - празен
Благодаря ти за търсенето на истини и се радвам че има хора който задават такива въпроси!
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
2. zari - Юлия2006-Споделям, написаното от Вас!
26.02.2008 09:08
Чета освен приятните Ви постинги, също и размишленията и коментарите Ви във форумите!
Харесва ми, че сте искрена, мила.
Харесва ми, че сте добронамерена!
Приемете моите поздрави и пожел ания за много радост и успехи!
Бог с Вас!
цитирай
3. bizcocho - :)
26.02.2008 09:18
Mnogo hubav post!!!
pozdrav!
цитирай
4. nadagr - Чудесен текст!
26.02.2008 09:49
Поздравления!Има ли нещо по-голямо от природата?
цитирай
5. slavei - Чудесен постинг!
26.02.2008 10:21
Липсата на компромис, излишното упорство, твърдата убеденост за непогрешимост - са производни на нашето Его и на никому не са помогнали да благоденства!
И е факт, че до момента, в който се срещнем със " здравото учение " и то започне да ни превъзпитава, да ни " преоблича ", проумяваме ,че постулатите, в който сме били възпитавани, вместо да ни водят към по-добри дни, са увредили мисленето ни!
Поздравления за темата, Зари!
Винаги е актуална!
цитирай
6. divini - Примерът е
26.02.2008 11:04
много добър :)

Поздрави
цитирай
7. anastasiia - Прекрасно е,
26.02.2008 11:10
че ни насочваш към истински ценните неща в живота ни..., към Бог...
Прекаленото самочувствие, нападателността, заядливостта...това са комплекси...Това е зле прикрита липса на увереност, на стойности...
А скритата агресия е нещо, което наистина е страшно...Може да ескалира най-неочаквано...
Мисля си, че е нужно съвсем малко, за да подходим с усмивка към хората, с добронамереност... Доброто ражда добро...
А добронамереността е въпрос на вътрешна нагласа..., на връзката ни с бог...
Поздравявам те за поста...Дано повече хора го прочетат...
Позволявам си да говоря на "ти", защото ми е някак по-леко, по-непринудено...Забелязала съм, че ти си човекът, който винаги се обръща на "Вие"... към останалите...Това е уважение...
Благодаря ти...
цитирай
8. svoboda64 - zari,
26.02.2008 11:44
Смятам да помоля някой от приятелите ми художници да изтипоса по подходящ за "сувенир" начин следното:

"И хабер си нямаме каква е нашата позиция съобразно класацията на... . Можете да вземете всички мерки, които смятате за подходящи и ви оставяме скапаната грижа да гарантирате сигурността на командваната от Вас флота/флотилия, която ще си размаже физиономията в скалите!

Затова настояваме отново и ви припомняме, че най-доброто, най-логичното и най-разумното, което можете да направите е да отклоните курса си с .... в посока....., за да избегнете да се нахакате в каманяка!

Поздрави:
Бреговата охрана

Мисля, че има(м) много хора, на които с удоволствие ще го подаря:))))))))))))

цитирай
9. gothic - Най-добрата позиция е да си мек и ...
26.02.2008 15:49
Най-добрата позиция е да си мек и коректен в отношенията си и непоклатим в разбиранията си. А на американската ескадра-прав и път към камъняците!!! :)))
цитирай
10. monnio - Няма да те разберат.
26.02.2008 16:40
Няма да те разберат.
цитирай
11. zari - Един да разбере, пак си е струвало,
26.02.2008 17:10
така мисля...
цитирай
12. kliment - Моите адмирации!
26.02.2008 20:43
Моите адмирации!
цитирай
13. helios - Поздравления !
26.02.2008 23:13
Прекрасен постинг!
цитирай
14. анонимен - Аз те разбрах...
27.02.2008 00:11
Благодаря!
цитирай
15. vselenche - Здравейте!
27.02.2008 06:03
Много ми хареса, искрено!
Голям майтап, типично по нашенски! Не знам на какво се дължи това, комплекс ли е, ама е вярно, че що "българин" - то гений. Лошо няма, българинът е наистина интелигентен, т.е. "чипът" му е наред, но според мен му липсва култура. Културата да изслушаш другия, да видиш какво можеш "да купиш" от него, без да го оборваш задължително. А когато е потребно, то тогава наистина, да защитаваш принципи!
Поздрави!
цитирай
16. lupunel - ((((
27.02.2008 10:19
6
цитирай
17. renivelcheva - Браво, Зари. Страхотен текст. Бъди ...
27.02.2008 18:02
Браво, Зари. Страхотен текст.
Бъди все така мъдро лъчезарна :-)
Поздрави...
Рени
цитирай
18. iliada - zari
27.02.2008 19:03
Изключително ми е приятно да споделя възхищението си от написаното.!
Малцина са хората които могат да бъдат на върха и да си останат хора!
По принцип всичко идва от характера на човека който се изгражда от самото му раждане.Музиканти твърдят и преди това -не споря!
Постинга е много актуален и много добре поднесен .Написаното е разбираемо и много искрено !
БЛагодарности!
цитирай
19. cornflower - да,
01.03.2008 07:18
това е характеристиката на нашето поколение,
но ни разбиха..
поздрави!
цитирай
20. viki11 - Пътят към успеха преминава през ...
09.04.2008 09:49
Пътят към успеха преминава през много условия и условности. Тук са само някои. Аз на едно от първите места поставям трезво мислене. Другото става автоматично, човекът си е пригоден за победител.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1683307
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив