Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2007 14:54 - СЛУЧАЯТ КРАЛ ЛИР
Автор: zari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.03.2007 16:43


Една истинска история, която ми припомниха днес. Поднасям я накратко. Една история, далечна и чужда на нашите управници-милионери, които посмъртно не биха действали по подобен начин. 

"През 1998 англичанката Линда Бун води баща си в съда. Старецът трябва да бъде поставен под попечителство. 37-годишната учителка се страхува за своето наследство. Баща й Джералд Бун е натрупал милиони с изключително груби методи. Но в средата на 90-те години вдовецът внезапно прекъсва бизнеса си, продава имотите, състезателните коне и автомобилите и се оттегля в една запустяла къща в покрайнините на Брайтън. Къде се е изпарило неговото богатство? Нито дъщерята, нито данъчните знаят нещо по въпроса. Така се стига до процеса, известен в булевардната преса като 
"Случая Крал Лир". Още на втория ден от процеса Джералд Бун предизвиква сензация. Той кара британците отново да повярват не само в доброто у човека, но и в благородството на някои милионери. Във втория ден от процеса, наречен "Случаят Крал Лир", Джералд Бун се приближава към съдиите и обяснява: "След като парите в продължение на години са ми дарявали много щастие, исках да се реванширам и ги раздадох на бедните. Така направих парите щастливи."


Тагове:   крал,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1681893
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив