Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2007 14:49 - Подбрани маски против косопад. За мъже и за жени!
Автор: zari Категория: Други   
Прочетен: 26659 Коментари: 4 Гласове:
0




МАСКИ ПРОТИВ КОСОПАД


Фрикции с отвара от розмарин против косопад

Течността се получава, като 2 ч. л. счукана билка се варят половин час в 30 мл вода.

Маска против косопад с лук

За косопад специалистите препоръчват и познатият на всички ни лук. За целта се обелват 3 глави лук и се настъргват на много ситно. Прецеждат се през марля, а към сока се добавя счукана стипца. От тази смес в косата се нанася с помощта на памучен тампон след всяко измиване. Внимание! Нанася се на вече суха коса. А стипцата в сместа трябва да е съвсем размита. След нанасянето косата се разресва и се завива с хавлиена кърпа за през нощта. На сутринта се измива с обилно количество топла вода. Прилага се около седмица.

Маска против косопад с греяно вино

Към кафена чаша греяно вино се добавят 5 счукани скилидки чесън и 1 с.л. свинска мас. Получената маска се държи на косата от 1 до 2 часа, като главата се увива в хавлиена кърпа. Измива се с шампоан с неутрално pH.

Маска против косопад с бира

При косопад помага и горещата бира. С нея се намазва косата и се увива със затоплена кърпа. Тази процедура обаче се прави поне 5 поредни дни.

Маска против косопад

1 жълтък, 1 с. л. балсам, 1с. л. кис.мляко, 7-8 капки вит.А, 7-8 капки вит.Д, 10 капки стимулант за коса на Икаров, 1 м. л.мед, 1 м. л. алкохол. Всичко се разбърква много добре, намазва се косата, завива се с вестник, найлон и хавлиена кърпа и се седи 20- 30мин. Прави се преди боядисване, защото боята пада или 2 пъти в месеца.

Маска против косопад с масло, жълтък и пчелно млечице

200 г масло се разтопяват. Сваля се от огъня и малко преди да се втвърди, се добавят 1 жълтък и 2 г пчелно млечице. Маската се държи в хладилник и се използва на части според дължината на косата. Държи се на косата 3 часа, след което се измива с неутрален шампоан и без балсам.

Маска против косопад със зехтин, бадемово масло и Витамин А

Много добра маска за косопад, особено през пролетта- смес от равни части зехтин, бадемово масло и ампула витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла кърпа. Престоява се така поне 2 часа. Ефектът се забелязва почти веднага. Ако не разполагате с достатъчно време, можете половин час преди да измиете косата, да я намажете само със зехтин. Той е много полезен за заздравяване на корените.

Медена маска за изтощени коси и косопад

Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.

Маска против косопад с жълтък, рициново масло и Витамин А

1 жълтък, рициново масло, 1 ч. л. Вит. А
Всичко това се смесва да стане като майонеза и се нанася на корените на косата, преседява се към 2 часа и се измива с шампоан и балсам. По желане могат да се прибавят и стрити на прах овесени ядки.

Маска против косопад с рициново масло, коняк и яйце

300г рициново масло с 30 мг коняк и 1 прясно яйце. Мажем корените на косата. Завиваме с хартия, найлон и топла кърпа. След 2 часа измиваме.

Маска против косопад с жълтък, зехтин, лук и мед

1 жълтък, 1 с. л. зехтин, 2 с. л. сок от прясно изцеден лук и 1 ч.л. мед. Със сместа се мажат първо корените, а после и цялата коса. Завива се главата с хартия, найлон и кърпа. След 2 часа се измива косата с разбит жълтък и се облива с оцетена вода.

Запарка от розмарин против косопад

Запарка от 2 ч. л. накълцани листа от розмарин и 300 мл вода. Киснат 15 мин и се прецежда. Първо се втрива в корените, после - в цялата коса.

Маска с лук против косопад

Вечер в корените на косата се втрива сок от настърган прецеден лук. Преспива се и на сутринта косата се измива с препечена, разтворена в оцет хума

Маска против косопад с мед, сок от алое и чеснов сок

1 супена лъжица мед, сок от алое и чаена лъжичка чеснов сок се смесват. Сместа може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник. Преди използване към 1 супена лъжица смес прибавете един жълтък, добре разбъркайте и намажете кожата на главата. Завържете я с памучна кърпа и отгоре с найлонов плик. Оставете така 20 минути. След това измийте добре косата. Повторете тази процедура пет пъти подред.


Тагове:   мъже,   маски,   косопад,


Гласувай:
0



1. анонимен - galiq
15.09.2010 22:20
tova e grubo dano da pomaga
цитирай
2. анонимен - galiq
15.09.2010 22:21
kosata mi kape postoqno dano da spre
цитирай
3. анонимен - denis
26.07.2011 00:44
preporuchvam FGH spay i 2-mg biotin na den. Sled 1, 2 meseca kosopadid pochva da namalqva, mngo dobri rezultati
цитирай
4. анонимен - Hi
26.11.2011 16:22
Hello. <a href=http://kaleostra.info/>kaleostra</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zari
Категория: Политика
Прочетен: 1677671
Постинги: 131
Коментари: 1719
Гласове: 10852
Архив